Спеціальні потреби

Гамас дає по 2 тисячі доларів звільненим Ізраїлем палестинцям


Щоб привітати в'язнів, які повертаються з Ізраїлю, у Газі напередодні друкували вітальні плакати.
Щоб привітати в'язнів, які повертаються з Ізраїлю, у Газі напередодні друкували вітальні плакати.

Угруповання Гамас винагородить 2-ма тисячами доларів кожного палестинця, звільненого відповідно до укладеної з Ізраїлем угоди.

Уряд прем’єр міністра Гамасу Ісмаїла Ганіє оголосив про надання грантів звільненим у середу палестинцям. Деякі з колишніх в’язнів після років проведених в ізраїльських тюрмах отримали безкоштовний відпочинок в готелях на території Гази.

У вівторок Ізраїль надіслав 294 в’язнів до Гази через територію Єгипту в рамках угоди, метою якої було звільнення ізраїльського солдата. Ізраїль також звільнив майже 100 в’язнів і випустив їх на території Західного Берега. Ще 40 були направлені до Єгипту, звідки їх буде депортовано до сусідніх країн.

Більшість із 477 в’язнів, звільнених у вівторок, відбували довічне покарання за вбивства ізраїльтян.

Тим часом у місті Міцпех Гіла на півночі Ізраїлю звільнений Гамасом ізраїльський солдат Ґілад Шаліт мав спільну прогулянку з родиною. Це сталося через день після його звільнення з полону на території Гази, який тривав більше 5-ти років.

Палестинські бойовики захопили його в ході збройного рейду на територію південного Ізраїлю у 2006-му році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG