Спеціальні потреби

Торік американцям радили не святкувати Гелловін - цьогоріч очікується, що на свято вони витратять 10 мільярдів доларів


31 жовтня дві третини американців святкуватимуть Гелловін. Більшість уже придбали костюми для своєї родини й домашніх улюбленців, запаслись цукерками, задекорували будинки й запланували вечірки.

Загалом кожен четвертий житель США називає Гелловін своїм найулюбленішим святом, повідомляє CBS Minnesota. Особливо цей день полюбляють малюки – за можливість допомогти прикрасити будинок, вбратись у костюм свого улюбленого героя з мультфільмів і отримати солодощі, обходячи сусідів.

За попередніми підрахунками Національної федерації роздрібної торгівлі, на святкування споживачі у США цього року витратять рекордні понад 10 мільярдів доларів. Таким чином, пише USA Today, американці надолужують згаяне: минулого року влада у США радила відмовитись від традиції випрошування цукерок дітьми і велелюдних зібрань.

Але цієї осені завдяки успіхам програми вакцинації населення та збереження маскового режиму чимало місць, які пропонують традиційні розваги до Гелловіну, відновили роботу.

Гелловінський парад собак пройшов у Нью-Йорку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

І хоча діти від п’яти років щепитись від коронавірусу зможуть лише із початку листопада, медики кажуть, що й малюки можуть відзначити Гелловін весело – і безпечно.

Головне - "дотримуватись звичайних пересторог, як-то носіння масок, миття рук і проведення всіх святкувань за можливості на вулиці, й тоді ходити дітям по домівках за цукерками достатньо безпечно", - розповіла Мег Сорг, дослідниця Медичної школи Пердью.

Водночас, традиційне частування цукерками дітей за участі президента й першої леді на галявині перед Білим домом цього року скасують. У заяві адміністрації не вказано, що причина - пандемія, у цей час Байдени будуть у Римі. Натомість, як пише Fox News, резиденцію американського глави підсвітять помаранчевим кольором.

Торік подружжя Трампів проводило частування у розпал пандемії, щоправда, із дотриманням низки заходів обмеження соціальних контактів.

У матеріалі використано джерела: USA Today, statista.com, CBS Minnesota

Дивіться також: Врятований тигр з України знайшов новий дім у притулку для тварин у Нідерландах

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG