Спеціальні потреби

Гейлі каже, що голосуватиме за Трампа в листопаді, незважаючи на розбіжності


Архівне фото: Ніккі Гейлі, яка тоді була кандидатом у президенти від Республіканської партії у 2024 році, виступає під час виборчої кампанії 21 лютого 2024 року в Північній Августі, Південна Кароліна.
Архівне фото: Ніккі Гейлі, яка тоді була кандидатом у президенти від Республіканської партії у 2024 році, виступає під час виборчої кампанії 21 лютого 2024 року в Північній Августі, Південна Кароліна.

Ніккі Гейлі заявила в середу, що голосуватиме за Дональда Трампа на загальних виборах у листопаді, що є яскравим проявом підтримки, враховуючи їх інтенсивне та часто особисте суперництво під час праймеріз (виборів єдиного кандидата) Республіканської партії.

Але Гейлі також дала зрозуміти, що, на її думку, Трампу ще потрібно попрацювати, щоб завоювати підтримку виборців, які підтримували її під час виборів кандидата від партії і продовжують голосувати за неї на праймеріз, що тривають.

"Я голосуватиму за Трампа", — сказала Гейлі, колишня посолка США в ООН, за президентства Трампа, під час заходу в Гудзонівському Інституті у Вашингтоні.

"Сказавши це, я підтверджую те, що говорила у своїй промові про зняття кандидатури, - додала Гейлі. - Було б розумно для Трампа звернутись до мільйонів людей, які голосували за мене, і продовжують підтримувати мене, а не припускати, що вони просто його підтримують. Я щиро сподіваюся, що він це зробить".

Заяви озвучені в її першій публічній промові після виходу з перегонів є ще одним сигналом практично повної консолідації підтримки Трампа з боку Республіканської партії, навіть з боку тих, хто в минулому називав його загрозою.

Гейлі зняла свою кандидатуру з перегонів за номінацію від Республіканської партії два місяці тому, але не відразу підтримала Трампа, звинувативши його в тому, що він спричинив хаос та ігнорував важливість міжнародних альянсів США, вона також поставила під сумнів, чи 77-річний Трамп занадто старий, щоб знову бути президентом.

Трамп, своєю чергою, неодноразово висміював її називаючи "пташиними мізками". Він, однак, припинив ці нападки після того, як у березні отримав підтримку достатньої кількості делегатів, щоб стати основним кандидатом від Республіканської партії.

Виборчий штаб Трампа не відразу відповів на прохання прокоментувати заяву Гейлі.

Тим виборчий штаб президента США Джо Байдена працював, щоб переманити її прихильників, яких вони насправді вважають такими, що не визначились.

За словами людей, знайомих із планами, але не уповноваженими публічно їх обговорювати, команда Байдена непублічно організовує групу "Республіканці за Байдена", яка згодом матиме спеціальний персонал і зосереджуватиметься на сотнях тисяч виборців Гейлі в кожному штаті, де її підтримка є значною.

Але Гейлі кілька разів критикувала зовнішню політику Байдена та політику щодо кордону США та Мексики у своїй промові в середу в Гудзонівському Інституті консервативному вашингтонському аналітичному центрі, до якого вона нещодавно приєдналася, після відходу від політики.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG