Спеціальні потреби

США літаками депортуватимуть гаїтян з американського кордону з Мексикою - AP


Фото: Службовець Національої гвардії США охороняє кордон поблизу Ріо Гранде поблизу мосту Дель-Ріо
Фото: Службовець Національої гвардії США охороняє кордон поблизу Ріо Гранде поблизу мосту Дель-Ріо

Починаючи з неділі, влада США почне "масові переміщення" гаїтян, які зібрались на кордоні США та Мексики, заявив Associated Press посадовець США.

США видворяють велику кількість мешканців Центральної Америки, які прибувають до кордону США, до Мексики, в рамках повноважень, введених у часи пандемії, що не дозволяють мігрантам чекати на рішення у своїй справі у США. Однак влада Мексики не приймає гаїтян та представників інших країн, пише АР.

Планується здійснювати 5-8 рейсів за день, заявив посадовець.

Гаїтяни складають більшість з 12 000 мігрантів, які утворили ціле селище прямо під мостом Дель-Ріо на кордоні Мексики і США, повідомляє суддя округу Валь Верде Льюїс Оуенз. Деякі родини перебувають в районі вже шість днів.

Прикордонники США заявили про збільшення кількості співробітників у Дель-Ріо з метою сприяти "безпечному, гуманному та впорядкованому процесу". У заяві вказується про надання води, рушників та туалетів.

Мігрант з Гаїті пере одяг у Ріо Гранде, 17 вересня 2021 ркоу
Мігрант з Гаїті пере одяг у Ріо Гранде, 17 вересня 2021 ркоу

Губернатор штату Техас Грег Еббот, розкритикував міграційну політику президента США Джо Байдена. Він заявив, що адміністрація Байдена "перебуває у повному хаосі і діє щодо кризи на кордоні так само погано, як щодо евакуації із Афганістану".

Після приходу до влади Байден скасував низку обмежень щодо імміграції. введених його попередником. При цьому, адміністрація Байдена піддається критиці з обох сторін: республіканці звинувачують президента в тому, що це його імміграційна політика привела до кризи на кордоні, а однопартійці-демократи вважають, що Білий дім робить недостатньо для того, щоб допомогти мігрантам.

Як повідомляв "Голос Америки", у серпні міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас заявив, що прикордонна служба США зераєструвала більше 200 000 випадків міграції на кордоні з Мексикою, найбільше за 21 рік.

Дивіться також: Як місцеві влади у США допомагають людям, які втратили роботу, почати нову кар'єру. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG