Спеціальні потреби

США привітали Гаїті з обранням нового президента


Новообраний президент Мішель Мартеллі святкує перемогу
Новообраний президент Мішель Мартеллі святкує перемогу

Сполучені Штати привітали Гаїті із завершенням президентських виборів і оголошенням президентом співака Мішеля Мартеллі. У своїй заяві Посольство США на Гаїті закликало мешканців країни підтримати мирний перехід влади, а усіх інших політичних гравців визнати свою поразку.

Виборча рада Гаїті оприлюднила попередні результати парламентських і президентських виборів 20 березня. Згідно з підрахунками, у другому турі Мартеллі здобува майже 68% голосів і переміг колишню першу леді країни, Мірланде Мініґат, з розривом у понад 30%.

Мартеллі жодного разу не займав політичної посади і аналітики кажуть, що на нього чекає важка робота. Більшість території столиці Порт-о-Пренс – досі в руїнах після землетрусу, який у січні 2010-го року забрав життя понад 200 тисяч осіб. Сотні тисяч гаїтян до цих пір живуть у наметових таборах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG