Спеціальні потреби

Генеральний секретар ООН у Києві заявив про підтримку зусиль щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі


Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш у Києві заявив, що ООН підтримує всі зусилля щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Дуже важливо звернутися з проханням про повне дотримання режиму припинення вогню", - заявив генеральний секретар ООН, перебуваючи з візитом в Україні.

"ООН відстежує і буде готове підтримати всі зусилля «Нормандської четвірки», тристоронньої контактної групи та ОБСЄ, і зробити все можливе для вирішення цієї кризи, яка триває вже протягом такого довгого періоду. Ви можете бути впевнені, що для нас це залишається на порядку денному. Це не забута ситуація", - заявив він.

Ґутерреш також підтвердив підтримку процесу реформ уряду України:

"Я підтверджую наш інтерес у повній підтримці процесу реформ уряду."

"Я тут не для того, щоб сказати Україні, які реформи Україна повинна вести - я тут, щоб сказати, що ми з великим інтересом слідкуємо за рішеннями та намірами, що були зроблені. Ми повністю в розпорядженні українського уряду, щоб зробити все, щоб підтримати процес, який ми вважаємо дуже важливим для благополуччя українського народу", - сказав він.

Дивіться також: Перспективи української економіки та інвестицій під час війни - експерти з Чаттам Хаус

Преспективи української економіки та інвестицій під час війни - експерти з Чаттам Хаус. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:28 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG