Спеціальні потреби

В Греції тривають переговори щодо створення правлячої коаліції


Учасники переговорів
Учасники переговорів

Лідери партій-переможців виборів відновили переговори щодо формування коалції у понеділок, сподіваючись уникнути необхідності проведення повторних виборів.

Президент Греції Каролос Папульяс запросив їх на зустріч після того, як переговори у неділю закінчилися провалом.

Лідер ліво-радикальної партії Сіріза, яка прийшла другої під час останніх парламентських виборів, відмовився від участі в цих переговорах. Алексіс Ціпрас заявив у неділю, що ті, хто наполягає на продовженні політики жорсткої економії, яку вимагає ЄС, не почули виборців.

Жодна з трьох партій, що набрали найбільше голосів на виборах, не мають достатьно місць у парламенті, аби сформувати уряд самостійно. Не змогли вони також і сформувати коаліцію між собою.

Президент вимагає досягення угоди до четверга. Якщо зробити цього вони не зможуть, то в Греції будуть оголошені повторні вибори, які несуть зі собою посилення політичної та економічної невизначеності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG