Спеціальні потреби

Грецький парламент голосуватиме в справі вотуму довір’я Папандреу


Грецький парламент голосуватиме в справі вотуму довір’я Папандреу
Грецький парламент голосуватиме в справі вотуму довір’я Папандреу

У п’ятницю в грецькому парламенті відбудеться голосування в справі вотуму довір’я прем’єр-міністру Георгіосу Папандреу. День раніше він скасував контроверсійний референдум, який розлютив світових лідерів, що докладають зусиль для створення фонду на підтримку грецької економіки.

Папандреу відмовився від референдуму в справі умов фінансової допомоги після того, як право-центристська опозиція погодилась підтримати пакет заходів, включно з різкими скороченнями витрат, що дуже непопулярні серед громадськості.

Прем’єр-міністр Папандреу, який опинився під величезним міжнародним тиском, щоб відкликати референдум, заявив, що це був тактичний хід для того, щоб отримати підтримку опозиційних партій для плану про міжнародну допомогу.

У четвер лідер грецької опозиції Антоніс Самарас висунув вимогу, щоб Папанлреу подав у відставку, кажучи, що, пропонуючи референдум, прем’єр-міністр створив загрозу міжнародній фінансовій позиції Греції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG