Спеціальні потреби

У Греції демонстрації супроводжуються сутичками з поліцією


Студенти протестують у Греції
Студенти протестують у Греції

Біля будівлі парламенту в Афінах студенти у масках закидували поліцію камінням та пляшками із запальною сумішшю під час щорічної демонстрації і походу до приміщення посольства США. Акціями протесту відзначається 38 річниця студентського повстання, яке призвело до повалення військової диктатури у Греції у 1973 році.

Поліцейські відповідали сльозогінним газом та шумовими гранатами, тимчасово перериваючи акцію протесту, в якій беруть участь близько 7 тисяч людей. Повідомлень про жертви у людях чи поранення немає.

Грецький уряд має намір у четвер провести через парламент нові масштабні скорочення витрат та збільшення податків, щоб отримати черговий транш фінансової допомоги ЄС.

Сьогоднішні демонстрації є першим випробуванням громадської підтримки нового коаліційного уряду прем’єр-міністра Лукаса Пападемоса – технократа, який, згідно з опитуваннями, користується широкою популярністю серед народу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG