Спеціальні потреби

Новини з Греції спричинили паніку на фондових біржах


Новини з Греції спричинили паніку на фондових біржах
Новини з Греції спричинили паніку на фондових біржах

У понеділок європейські та азійські фондові ринки пережили значне падіння. Головна причина паніки на біржах – побоювання, що Греція може незабаром оголосити дефолт по позичках отриманих минулого року.

Фондова біржа в Гонконгу впала більше ніж на 4 відсотки слідом за ринками у Лондоні, Парижі та Франкфурті. Інвестори почали продавати акції після того, як уряд Греції повідомив, що не зможе досягти раніше заявлених показників дефіциту ні цього, ні наступного року, а економіка Греції у 2012-му році продовжить падіння.

У понеділок провідні фінансисти 17 країн єврозони зустрілись в Люксембурзі для того, щоб обговорити питання Греції. Очікується, що їм знадобиться певний час, щоб ухвалити рішення про надання Греції чергової частини гарантованої у 2011-му році позики, яка має запобігти оголошенню дефолту. Розмір траншу становить 11-ть мільярдів євро.

Раніше Греція повідомила, що цього року економіка країни зменшиться на 5,5 відсотки, і ще на 2,5 відсотки у 2012-му році. Таким чином, досягнення встановлених урядом показників дефіциту ускладнюється через зменшення податкових надходжень.

Уряд Греції прогнозує дефіцит на рівні 8,5 відсотків валового національного продукту, це вище за рівень в 7,6 відсотки раніше озвучений міжнародним кредиторам.

Дефолт Греції матиме серйозні наслідки для економіки ЄС та інших країн світу.

У понеділок уряд Греції представив на розгляд уряду проект бюджету 2012-го року, який закликає до скорочення 30 тисяч урядових робочих місць.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG