Спеціальні потреби

Міністри єврозони схвалили нову допомогу грецькій економіці


Прем’єр-міністр Греції Лукас Пападемос
Прем’єр-міністр Греції Лукас Пападемос

Прем’єр-міністр Греції Лукас Пападемос заявив, що перед тим, як отримати 172 мільярди доларів допомоги від Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду – треба ще багато зусиль.

Грецький парламент погодився у принципі на пакет скорочень бюджетних витрат і місць праці, чого вимагали ЄС і МВФ. Тепер законодавці мусть прийняти всі 79 заходів, що включені у пакет, для отримання коштів.

Ця допомога, за всіма ознаками, допоможе Греції уникнути банкрутства, яке загрожує, якщо до 20 березня уряд не виплатить 19 мільярдів доларів інвесторами, що вклали грощі у грецькі державні облігації.

Пакет допомоги вимагає від Греції зробити глибокі й непопулярні скорочення витрат. Вони включають скорочення на 22% мінімальної зарплати і звільнення 15 тисяч державних службовців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG