Спеціальні потреби

Країни єврозони досягли угоди щодо пакету фінансової допомоги Греції


Країни єврозони досягли угоди щодо пакету фінансової допомоги Греції
Країни єврозони досягли угоди щодо пакету фінансової допомоги Греції

На своїх переговорах у Брюсселі, які тривали 13 годин, міністри фінансів країн єврозони схвалили угоду про надання Греції 130 мільярдів євро фінансової допомоги, необхідної для того, щоб уникнути банкрутства наступного місяця, коли настане час виплат за державними облігаціями.

Це вже другий пакет порятунку для Греції з травня 2010 року, коли країна отримала 110 мільярдів євро допомоги від країн-членів єврозони та Міжнародного валютного фонду.

Згідно з прийнятою міністрами фінансів єврозони угодою, до 2020 року Греція має скоротити показники державного боргу до 120% валового внутрішнього продукту (ВВП). Після 5 років рецесії, сьогодні державний борг Греції складає приблизно 160% ВВП.

Повідомляючи про досягнення угоди, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, який також займає пост голови групи міністрів фінансів країн єврозони, заявив, що угода дозволить зберегти стабільність Греції та єврозони. Проте він остеріг, що Греція мусить задовольнити ряд умов для отримання повної суми невідкладної допомоги-позики.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG