Спеціальні потреби

Перевибори у Греції призначені на 17 червня


Алексіс Ципрас
Алексіс Ципрас

Після того, як у вівторок остаточно провалилися спроби сформувати правлячу коаліцію, у Греції були призначені нові вибори, які пройдуть 17 червня. Про це оголосив у середу президент країни Каролос Папульяс після зустрічі з партійними лідерами. Державне телебачення повідомило, що тимчасовий уряд Греції очолить суддя Панайотіс Пікраменос.

Аналітики передбачають, що під час нових виборів, як і тих, що пройшли минулого місяця, жодна партія не зможе набрати достатньо голосів, аби самостійно сформувати уряд.

Утім, вони очікують, що цього разу більше голосів набере ліва коаліція «СІРІЗА», на чолі з Алексісом Ципрасом, що виступає проти заходів суворої економії.

Це, у свою чергу, може ускладнити відносини Греції з Європейським Союзом, лідери якого попередили, що країна не одержить жодних нових позичок, якщо не дотримуватиметься раніше погодженого плану зі зменшення державного боргу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG