Спеціальні потреби

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів


Грецькі демонстранти пікетують будинок парламенту в Афінах
Грецькі демонстранти пікетують будинок парламенту в Афінах

У середу дві найбільших профспілки Греції знову скликали 24-годинний страйк проти скорочення бюджетних витрат. Внаслідок страйку були закриті школи, суди та інші державні установи. У столиці країни було припинено рух транспорту. До демонстрантів приєднались авіадиспетчери, що призвело до скасування 400 рейсів у міжнародному аеропорту в Афінах.

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів, які заблокували вхід у декілька урядових будівель, зокрема міністерств фінансів та праці. Протестувальники заявили, що в період економічної кризи не хочуть втратити роботу, чи частину зарплатні.

Аби отримати черговий транш допомоги міжнародних кредиторів, уряд країни запроваджує план жорсткої економії коштів, який передбачає зменшення пенсій, зарплатні 30 тисяч державних службовців та скорочення їхніх робочих місць.

ЄС і Міжнародний валютний фонд намагаються вирішити питання про надання чергового траншу фінансової допомоги, виділеної на порятунок Греції минулого року. Перед тим як виділити кошти, міжнародна спільнота вимагає значного скорочення бюджетних витрат Греції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG