Спеціальні потреби

Греки знову протестують проти скорочення пільг, пенсій та зарплатні


Греки знову протестують проти скорочення пільг, пенсій та зарплатні
Греки знову протестують проти скорочення пільг, пенсій та зарплатні

У четвер в Греції пройшли масові страйки працівників громадського транспорту та таксистів через скорочення урядом бюджетних витрат. Демонстранти блокували рух транспорту в Афінах. До страйку також приєдналися учителі та авіадиспетчери, що призвело до скасування і затримки десятків рейсів.

Масові демонстрації відбулися наступного дня після того, як уряд країни запровадив різке скорочення бюджетних витрат, що є однією з умов отримання міжнародної фінансової допомоги.

У середу уряд Греції заявив, що збільшить кількість державних службовців, які отримуватимуть лише 60% від їхньої нормальної зарплатні. Також грецькі урядовці мають намір скоротити пенсії для певної категорії людей.

Кредитори, які минулого року надали Греції 159 мільярдів доларів допомоги, вимагають аби уряд країни вдався до жорсткіших методів економії і скоротив витрати ще на 8 мільярдів доларів за рахунок збільшення податків і зменшення фінансування соціальних програм.

Три роки поспіль Греція гостро переживає рецесію і в жовтні може опинитись перед загрозою дефолту, якщо Міжнародний валютний фонд, Європейський Союз та Європейський центральний банк не нададуть їй 11 мільярдів доларів допомоги.

Питання порятунку Греції буде одним з головних на порядку денному щорічної зустрічі МВФ у Вашингтоні, що розпочинається у п'ятницю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG