Спеціальні потреби

Мешканці містечка Пічтрі-Ситі пересіли на гольфмобілі


Мешканці містечка Пічтрі-Ситі пересіли на гольфмобілі
Мешканці містечка Пічтрі-Ситі пересіли на гольфмобілі

У відповідь на постійне зростання цін на пальне тридцять чотири тисячі мешканців містечка Пічтрі-Сіті, що у штаті Джорджія, дружно пересіли на економні електромобілі, якими зазвичай пересуваються ігровими полями гравці в гольф. До масової економії все було готове – у містечку більше 144 кілометрів спеціальних шляхів призначених для пересування на цих мікроавтомобілях. Тепер мешканці міста відвозять дітей до школи і їздять за покупками, виключно на гольфмобілях.

Мешканців Пічтрі більше не турбує зростання вартості пального. Виробник мікромашин, які полюбились у місті, компанія GEM, стверджує, що вартість кілометра для водіїв гольфмобілів – обходиться всього в цент.

Новоприбульці міста одразу ж помічають його особливість і відмовляються від неекономних авто. Колишній професійний футболіст Метт Стінчкомб пригадує свої перші враження у місті.

«Перші два роки ми жили в місті постійно, і не мали свого гольфмобіля. На нас дивились як на божевільних. В інших містах, власник електромобіля – це виключення з правил. Тут навпаки, всі дивуються як можна використовувати величезне авто, а не економний карт», – розповідає Метт.

Вартість мобіля стартує від 2 тисяч доларів. Деякі моделі можуть розганятись до 40 кілометрів на годину.

«В цьому місті мати гольфмобіль дуже зручно. На ньому я їжджу за покупками, до ресторану та забираю дітей зі школи», – говорить мешканка міста Ґрейс Паркер.

Навіть повільний мікромобіль – рухається містечком дуже швидко, бо використовує спеціальні шляхи, а не звичайні дороги, рух на яких часто ускладнений пробками. Окрім того цими авто можуть керувати підлітки. Тож на паркувальному майданчику поблизу школи – повно гольфмобілів. Як люблять говорити мешканці Пічтрі-Сіті, використання електромобілів не лише заощаджує їм гроші, але і береже природу.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG