Спеціальні потреби

Італія скасує свої претензії до Німеччини за нацистські воєнні злочини


Італія скасує свої претензії до Німеччини за нацистські воєнні злочини
Італія скасує свої претензії до Німеччини за нацистські воєнні злочини

Згідно із розпорядженням Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй, Італія має скасувати всі компенсаційні претензії до Німеччини за нацистські воєнні злочини, скоєні під час Другої світової війни.

У п’ятницю Міжнародний суд визнав неправомірним рішення італійських судів, згідно з яким жертви нацистських злочинів вимагали компенсації від Німеччини. За словами суддів, Німеччина має юридичну недоторканність від судових позовів іноземних судів.

Представники Гаазького суду заявили, що суд Італії порушив суверенітет Німеччини в рамках міжнародного права, коли у 2008-му році постановив, що Німеччина повинна виплатити компенсації жертвам воєнних злочинів, скоєних Третім рейхом з 1943-го по 1945-ий роки.

Постанови Міжнародного суду є остаточними і обов’язковими. Німеччина привітала таке рішення, заявивши, що воно має важливе значення для міжнародної спільноти. Італійські високопосадовці натомість заявили, що продовжуватимуть переговори з німецькою стороною щодо цього питання.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG