Спеціальні потреби

У Німеччині через діоксин закрито чимало ферм


У Німеччині через діоксин закрито чимало ферм
У Німеччині через діоксин закрито чимало ферм

Міністерство сільського господарства Німеччини видало розпорядження про закриття 4700 ферм на період проведення перевірки кормів на наявність діоксину.

За повідомленням німецької влади, більшість ферм знаходяться у землі Нижня Саксонія, яка розташована на північному заході країни. Там фермери вирощують курей і свиней, у корми яких потрапив діоксин.

Діоксин – токсична хімічна речовина, яка викликає ракове захворювання.

Німецькі власті кажуть, що 3 тисячі тонн заражених діоксином жирних кислот, призначених виключно для промислового вжитку, доставлено до 25 виробників кормів для тварин, що викликає занепокоєння можливістю, що ця канцерогенна речовина потрапила в продукти харчування.

Вчора, Євросоюз заявив, що ймовірно уражені діоксином німецькі яйця могли потрапити в майонез або випічку і відтак їх експортували до інших країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG