Спеціальні потреби

У Німеччині протестують проти ЗВТ з США


Акція протесту в німецькому Ганновері
Акція протесту в німецькому Ганновері

У Ганновері тисячі людей взяли участь в акції протесту проти створення Трансатлантичної зони вільної торгівлі між ЄС та США (ТТІР).

У німецькому Ганновері тисячі людей взяли участь в акції протесту проти Трансатлантичної угоди про партнерство в галузі торгівлі та інвестицій між Євросоюзом і Сполученими Штатами.

Протести проходили напередодні візиту до Німеччини президента США Барака Обами, який запланований на неділю.

Як повідомляє інформагентство Reuters, за даними поліції, на акцію протесту зібралися близько 35 тисяч людей. Організатори твердять, що протестувальників було вдвічі більше. Активну участь в акції взяли екологи та аграрії.

Схожа акції протесту відбулася у Берліні.

Протестувальники вважають, що угода між США та ЄС призведе до зниження ВВП, втрати робочих місць і сприятиме погіршенню екологічної ситуації.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель запевняє, що ЄС не поступиться існуючими європейськими стандартами.

«Ми не послабимо наших стандартів, а навпаки, закріпимо те, що зараз діє у Європі в галузі захисту довкілля та захисту прав споживачів», - заявила вона.

На 24 квітня запланована зустріч Меркель та Обами в Ганновері, де у понеділок має відбутися і мінісаміт за участі також прем'єр-міністрів Великобританії Дейвіда Камерона та Італії Маттео Ренці, а також президента Франції Франсуа Олланда. На ньому планується обговорити ситуацію в Україні та Сирії, а також кризу біженців.

Дивіться також: Україна та ще 174 країни підписали Паризьку кліматичну угоду

На підписання угоди в ООН Джон Керрі прийшов з онучкою. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:33 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG