Спеціальні потреби

“Ключовими є реформи сектору правосуддя”, - посадовець Держдепу про боротьбу з корупцією в Україні


Джордж Кент пояснив, що Сполучені Штати очікують від України на антикорупційному фронті. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Джордж Кент пояснив, що Сполучені Штати очікують від України на антикорупційному фронті. Відео

Заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент пояснив, що Сполучені Штати очікують від України на антикорупційному фронті. За його словами, боротьба з корупцією - це частина як внутрішньої повістки, так і зовнішньої політики США.

“Це не те, що думають американці. Це те, чого вимагають українці. Сім років тому, у 2014, в Україні відбулась Революція гідності. А без справедливості не може бути гідності. Тож ми розуміємо, що це очікування українців. І США готові висловлювати підтримку успіхам України через інституційні реформи, ключовими з яких є реформи сектору правосуддя”, - сказав Джордж Кент в коментарі українській службі Голосу Америки.

Без справедливості не може бути гідності. ... США готові висловлювати підтримку успіхам України через інституційні реформи, ключовими з яких є реформи сектору правосуддя.
Джордж Кент, заступник помічника Держсекретаря США

На додаткове запитання про санкції щодо "Північного потоку-2" та роль Сполучених Штатів в уникненні ризиків від газопроводу, посадовець відповів:

“Зараз питання не у фізичній добудові газопроводу, а в введенні його в дію, і що Газпром та Росія можуть зробити, якщо він буде сертифікований та почне роботу”.

Джордж Кент підкреслив, що як президент Байден так і Держсекретар Блінкен вважають "Північний Потік-2" поганим проектом. Посадовець додав, що за законом, санкційні списки США мають оновлюватись кожні 90 днів. Він пояснив рішення звільнити від санкцій основну компанію, що відповідає за діяльність трубопроводу, - Nord Stream-2 AG.

“Це було, щоб залишити простір для дипломатії. Ми прояснили наші очікування - що Німеччина має зробити правильну річ, бути лідером Європи, яким вона є, і вжити дій, щоб переконатись, що Росія не використовує свою енергію як зброю”, - додав Джордж Кент.

Найбільш важливо, що трубопровід не може бути використаний як зброя проти України, Польщі та інших країн, які бояться, що Росія використає свою енергію як зброю, як вона це робила в минулому.
Джордж Кент, заступник помічника Держсекретаря США

“Кінець кінцем, найбільш важливо, що трубопровід не може бути використаний як зброя проти України, Польщі та інших країн, які бояться, що Росія використає свою енергію як зброю, як вона це робила в минулому, - заявив посадовець.

Наш фокус - у підтримці процвітання України та її безпеки. І це також фокус нашої дипломатії з іншими європейськими країнами, чи то з Німеччиною, яка є рушійною силою, чи з Польщею та іншими союзниками та друзями, які, як і Україна, дуже стурбовані впливом на їхню безпеку та загальну енергетичну картину в Європі”.

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Німеччину вдатись до конкретних кроків, щоб зменшити ризики, які російський газогін "Північний потік-2" несе Україні та європейській енергетичній безпеці.

Також Ентоні Блінкен заявляв, що рішення про звільнення від санкцій Nord Stream-2 AG може бути скасоване.

Дивіться також: США хоче класифікувати корумповані країни у спеціальній трирівневій системі. Що це означає для України?

  • 16x9 Image

    Остап Яриш

    Кореспондент Голосу Америки в Пентагоні і ведучий щоденних телепрограм Української служби VOA. Приєднався до команди в 2019 році.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG