Спеціальні потреби

Дім моди Крістіана Діора звільняє головного дизайнера через антисемітизм


Джона Гальяно
Джона Гальяно

Процес зі звільнення Джона Гальяно почався після того, як в Інтернеті з’явилося відео, на якому він ображає клієнтів одного з паризьких ресторанів, а також хвалить Гітлера. Представники дому моди, на який він працює засудили висловлювання Гальяно і заявили, що така поведінка суперечить цінностям, які компанія сповідує протягом довгого часу.

Скандал розгорівся за кілька днів до того, як компанія повинна представити свою нову колекцію одягу «осінь-зима» на паризькому показі мод. Дім моди Крістіана Діора відсторонив Джона Галяьно від роботи у минулу суботу, очікуючи на проведення розслідування інциденту.

Минулого тижня Галяьно арештували в одному із ресторанів і відвезли до в’язниці, де встановили, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

Після арешту керівник дому моди Діора заявив, що компанія не пробачає своїм працівникам висловлювань щодо расизму та антисемітизму.

Британець за походженням Джон Гальяно прийшов у дім моди Крістіана Діора у 1994-му році і довгий час вважався одним з найкращих дизайнерів. Адвокат Гальяно уже заявив, що його клієнт не дозволяв собі жодних антисемітських висловлювань.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG