Спеціальні потреби

Франція ще не бачить результатів своїх спроб «перезавантажити» відносини з Росією


Флоранс Парлі, міністр оборони Франції
Флоранс Парлі, міністр оборони Франції

Міністр оборони Франції Флоранс Парлі визнала, що намагання її уряду розбудувати продуктивніші відносини з Росією, активізовані минулого року, досі не принесли результатів.

Флоранс Парлі сказала про це на дебатах комітету Європейського парламенту з питань оборони та безпеки 2 липня.

Якщо питання полягає у тому, чи є конкретні результати діалогу, який Франція започаткувала з Росією, то я відверто відповім: ні, їх ще нема.
Флоранс Парлі

Вона назвала дії Росії проти України однією з великих загроз «біля воріт Європи».

Парлі повторила наголошування президента Еммануеля Макрона, що Франція не збирається бути наївною у відносинах з Росією і сказала, що у намаганнях припинення конфлікту між Росією та Україною «в останні місяці був певний поступ».

Але далі французька представниця була змушена визнати, що ті досягнення несуттєві.

«Якщо питання полягає у тому, чи є конкретні результати діалогу, який Франція започаткувала з Росією, то я відверто відповім: ні, їх ще нема», - сказала міністр на відеозв’язку з депутатами.

Читайте також: Президент Франції Макрон наполягає на "стратегічному діалозі" з Росією

Парлі зауважила, що вона сподівається на результати у майбутньому.

Вона додала: «Цей діалог не обов'язково повинен бути франко-російською ініціативою. Важливо. що ми поділяли зусилля з нашими європейськими партнерами.... Я сподіваюся, що ці нові канали діалогу принесуть реальні результати».

Дивіться також: «Ленінопад» по американськи: демонтаж пам’ятників конфедератам та за що під загрозою опинився монумент Рузвельту

XS
SM
MD
LG