Спеціальні потреби

Франсуа Олланд став кандидатом від соціалістів на президентських виборах у Франції


Франсуа Олланд
Франсуа Олланд

Вперше в історії французькі соціалісти обрали свого кандидата шляхом голосування на зразок американських праймеріз. Франсуа Олланд стане головним суперником теперішнього президента Ніколя Саркозі на виборах, що відбудуться у квітні наступного року.

Французькі праймеріз були надзвичайно запеклими. Та, незважаючи та протистояння, головний конкурент переможця від соцпартії Мартін Обрі визнала свою поразку і привітала Олланда з перемогою .

Французькі соціалісти продемонстрували єдність, хоча експерти висловлюють сумніви щодо змоги Франсуа Олланда скласти серйозну конкуренцію Ніколя Саркозі.

Олланд є ветераном Соціалістичної партії, яку він очолював з 1997 по 2008 рік. Мінусами Олланда, на думку оглядачів, є те, що він є політичним бюрократом у порівнянні з активним та рішучим Саркозі.

Водночас, згідно з опитуванням громадської думки, на сьогодні Олланда підтримують 56% французьких виборців, тоді коли Саркозі – лише 44%. Виборці вважають, що Олланд зможе краще справитись з економічною кризою, яка охопила Європу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG