Спеціальні потреби

Глави МЗС чотирьох країн обговорять ситуацію в Україні


Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров
Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України і Росії в середу проведуть зустріч у Берліні в спробі реалізувати мирні ініціативи, спрямовані на врегулювання кризи в Україні.

Про це агентству Reuters повідомило джерело у французьких дипломатичних колах.

«Конкретної мети зустрічі немає. Є можливість продовжити мирні зусилля, але ми не хочемо давати привід для завищених очікувань», – заявило джерело у вівторок.

Глава російського МЗС Сергій Лавров у ході телефонної розмови зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром підтримав ідею проведення 2 липня зустрічі з міністрами закордонних справ Франції і України Лораном Фабіусом і Павлом Клімкіним. Про це йдеться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

У вівторок українські силовики завдали повітряні та артилерійські удари по базах проросійських сепаратистів на сході України. Раніше президент України Петро Порошенко оголосив, що не продовжить режиму припинення вогню, але перейде в наступ, щоб звільнити Україну від «паразитів».

Його рішення викликало різку критику з боку президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що Порошенко проігнорував рекомендації російського лідера і глав Німеччини і Франції. Путін заявив, що відтепер президент України несе повну відповідальність за відвернення зі шляху, що веде до миру.

Повторивши погрозу, з якою він виступив у березні при російській анексії Криму, Путін заявив, що Москва продовжуватиме захищати інтереси етнічних росіян за кордоном. До трьох мільйонів з них живуть на сході України, який останні три місяці охоплений сепаратистськими заворушеннями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG