Спеціальні потреби

Економіка США потужно зростає, - міністр фінансів США запевнив фондові ринки


Стівен Мнучин
Стівен Мнучин

"Ми продовжуємо бачити потужне економічне зростання економіки США, відзначаємо велику активність споживачів та бізнесу". З такою заявою виступив міністр фінансів США Стівен Мнучин у неділю з метою запевнити фінансові ринки США, що нестабільність в світі не вплинула на американську економіку.

Протягом нещодавніх тижнів ціни на акції в США зазнали різкого падіння, а фондовий індекс S&P 500 цього грудня може показати найбільше падіння з часу Великої депресії, пише Reuters.

З метою запевнити ринки перед відкриттям торгів у понеділок, Мнучин провів розмови з керівниками шести провідних американських банків, намагаючись переконати їх у стабільності американської економіки, пише CNN.

Незважаючи на зусилля Мнучина, в понеділок падіння фондових ринків продовжилось.

В понеділок Мнучин планує обговорити стан фінансових ринків з відповідною робочою групою при президенті, так званою "Командою захисту від різкого спаду", до якої входять керівники регуляторів фінансових ринків в США.

Обговорення відбудеться, незважаючи на передсвятковий день, на тлі занепокоєння про сповільнення зростання та часткового призупинення роботи уряду, повідомило Міністерство фінансів США.

Президент Трамп виступив з критикою рішення Федерального резерву підвищити ставки. Саме це рішення, поряд з ловив переконання, що до такої ситуації на фондових ринках призвело рішення Федеральної резервної системи підвищити ставки.

"Єдина проблема з нашою економікою – це Федеральний резерв. Вони не відчувають ринки, вони не розуміють необхідних торговельних воєн, або сильного долару, або навіть призупинення роботи уряду, спричинене демократами через ситуацію на кордонах. Федеральний резерв – як потужний гольфіст, який не може забити м'ячика, бо не відчуваю ситуації", - написав Трамп у Twitter.

Дивіться також: Уряд США не поновить роботу принаймні до четверга

Уряд США не поновить роботу принаймі до четверга. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG