Спеціальні потреби

Трамп критикує Федеральний резерв на тлі передріздвяного падіння фондових ринків у США


Минулий тиждень став найгіршим за десять років для фондових ринків США, повідомляють ЗМІ.

В понеділок ціни на акції продовжили падіння, попри низку заяв міністра фінансів США Стівена Мнучина, спрямованих на заспокоєння ринків.

Основні фінансові індекси, такі як S&P 500, промисловий індекс Dow Jones та Nasdaq впали на близько 2,2% під час скороченої передсвяткової торгової сесії у понеділок. Промисловий індекс Dow Jones впав найбільше - на 640 пунктів, за даними Business Insider.

Президент Трамп поклав відповідальність за поточну ситуацію на ринках на Федеральний резерв США, який нещодавно підвищив основні ставки. Трамп порівняв Федеральний резерв з "гольфістом", який не може загнати м'ячика у лунку.

"Єдина проблема з нашою економікою – це Федеральний резерв. Вони не відчувають ринки, вони не розуміють необхідних торговельних воєн, або сильного долара, або навіть призупинення роботи уряду, спричинене демократами через ситуацію на кордонах. Федеральний резерв – як потужний гольфіст, який не може забити м'ячика, бо не відчуває ситуації", - написав Трамп у Twitter.

Падіння на фондових ринках продовжилось в понеділок, незважаючи на те, що міністр фінансів США Стівен Мнучин докладав зусиль цими вихідними, щоб поновити впевненість учасників ринків.

Перед відкриттям торгів у понеділок, Мнучин провів розмови з керівниками шести провідних американських банків, намагаючись переконати їх у стабільності американської економіки, а також оголосив про майбутнє обговорення ситуації на ринках з керівниками регуляторних установ США.

"Ми продовжуємо бачити потужне економічне зростання економіки США, відзначаємо велику активність споживачів та бізнесу", - йдеться в заяві Мнучина, виданій у неділю з метою запевнити фінансові ринки США, що нестабільність у світі не вплинула на американську економіку.

Дивіться також: 50 років тому Аполо-8 проклав шлях людини на місяць

50 років тому Аполо-8 проклав шлях людини на місяць. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG