Спеціальні потреби

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Союзу журналістів Росії


IFJ
IFJ

За таке рішення проголосував глобальний виконавчий комітет федерації після розслідування дій союзу з часу вторгнення Росії в Україну, зокрема, через формування осередків організації на анексованих українських територіях.

Союз відмовилася переглядати створення таких осередків, інформує міжнародна федерація. Рішення про остаточне виключення організації може прийняти світовий конгрес федерації, що відбудеться за 3 роки.

Президентка Міжнародної федерації журналістів Домінік Прадаліє сказала: «Наша організація побудована на міжнародній солідарності, на принципах співпраці між профспілками-членами та поваги до прав усіх журналістів. Дії Союзу журналістів Росії зі створення чотирьох осередків на анексованих українських територіях явно порушили цю солідарність і посіяли розкол між сестринськими спілками”.

“Нам терміново необхідно знайти способи продовжувати підтримувати тих незалежних журналістів у Росії та за її межами, які перебувають у зоні ризику або потребують допомоги, продовжувати виявляти солідарність з нашими двома українськими філіями та співпрацювати з чотирма філіями, які оголосили про вихід із членства”, - сказала Прадаліє.

Українські журналістські організації з лютого минулого року повідомляли офіс Міжнародної федерації про неправомірні дії Союзу журналістів Росії, вимагаючи засудження російських пропагандистів.

Дивіться також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG