Спеціальні потреби

Кількість заражень коронавірусом у США може перевищити 100 000 на день, якщо ситуація не зміниться - головний експерт уряду США


Ентоні Фаучи виступає на слуханнях в Сенаті 30 червня 2020 року
Ентоні Фаучи виступає на слуханнях в Сенаті 30 червня 2020 року

Глава Національного інституту алергії та інфекційних захворювань виступив на слуханнях в Сенаті, присвячених боротьбі з пандемією коронавируса

Ми посеред катастрофічного сплеску захворюваності, і ми маємо керуватись науковими принципам
Головний експерт уряду США з інфекційних захворювань, доктор Ентоні Фаучі

Головний експерт уряду США з інфекційних захворювань, доктор Ентоні Фаучі попередив у вівторок, що щоденний сплеск захворюваності на коронавірус може збільшитися більш ніж удвічі, якщо американці не зроблять кроків, щоб взяти вірус під контроль. Про це Фаучі заявив, виступаючи у Сенаті США.

Фаучі заявив, що щоденне збільшення числа нових випадків у США, яке зараз час сягає близько 40 000, може перевищити 100 000 на день, якщо американці не змінять своєї поведінки. При цьому експерт звернув увагу на те, що значна кількість людей перестали дотримуватись соціального дистанціювання та ін.

Сполучені Штати знову б’ють антирекорди інфікування коронавірусом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

Повідомляється, що Фаучі погодився із тим, що США повинні безплатно поширювати якісні медичні маски та гарантувати усім мешканцям США безплатні вакцини.

Як відзначає канал CBS News, Фаучі висловив занепокоєння з приводу того, що американці ігнорують наукові дані.

"Ми посеред катастрофічного сплеску захворюваності, і ми маємо керуватись науковими принципами", - заявив експерт.

Представники системи охорони здоров'я раніше вже висловлювали свою стурбованість тим, що деякі американці, особливо молодь, послабили пильність після скасування суворих обмежень, запроваджених для боротьби з поширенням коронавірусу. Експерти вказують, що збільшість кількості заражень у США в основному припадає на штати Флорида, Техас, Аризона та Каліфорнія.

"Якщо ми не опануємо себе, таким буде наше майбутнє. Ще тисячі американців помруть а нашу економіку буде поставлено на коліна. Нам необхідні лідери, які визнають реальність, розподілять ресурси, встановлять стандарти та будуть їх дотримуватись", - заявила з приводу коментарів Фаучі впливова сенаторка-демократка Елізабет Воррен.

Незважаючи на тривожне зростання числа випадків зараження, Роберт Редфілд, директор Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), на слуханнях в Сенаті заявив про необхідність відкриття шкіл, з можливістю їх повторного закриття в разі нових спалахів.

Дивіться також: Ріелтори у США адаптуються до нових умов роботи під час пандемії

Ріелтори у США адаптуються до нових умов роботи під час пандемії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

XS
SM
MD
LG