Спеціальні потреби

Провідний інфекціоніст США припускає видання рекомендації носити дві маски для захисту від COVID-19


Провідний інфекціоніст США та медичний радник президента США Джо Байдена, доктор Ентоні Фаучі заявив під час події організованої виданням The Washington Post, що урядові Центри з контролю та профілактики захворювань можуть офіційно рекомендувати американцям носити дві маски, щоб більш надійно убезпечитись від більш заразних штамів коронавірусу.

За словами Фаучі, збільшення захисту "має сенс".

У січні Фаучі заявляв про відсутність даних, які би вказували на те, що носіння двох масок покращує захист від зараження. При цьому він додав, що у разі, якщо Центри з контролю та профілактики захворювань отримають нові дані, вони можуть порекомендувати приписи щодо носіння масок.

Американський канал CNN також наводить слова Фаучі, що, на його думку, для повернення до відчуття нормальності у країні необхідно, щоб вакцину від коронавірусу отримали до 85% американців. Як повідомляє канал, нині менше 2% американців отримали щеплення.

За словами Фаучі, він сподівається, що бажаного рівня вакцинації вдасться досягнути до кінця літа - початку осені цього року.

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 3 лютого у США з початку пандемії налічується понад 26 мільйонів діагностованих випадків захворювання та майже 450 тисяч пов'язаних із ним смертей.

Дивіться також: Чому інвестори зі США зацікавились українськими фінтехнологіями - розповідають фінансистки з України

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG