Спеціальні потреби

Україна серед головних порушників прав людини


Держсекретар США Гілларі Клінтон
Держсекретар США Гілларі Клінтон

Державний департамент США заявив, що торік у багатьох європейських країнах серйозно порушувались права людини. Оприлюднений звіт про практики щодо прав людини в окремих країнах підкреслює зокрема становище в Білорусі, Росії та Україні.

У частині звіту про Білорусь вказується на арешт понад 700 активістів демократичного руху після президентських виборів у грудні, які, на думку Державного департаменту, були пошахровані. В документі говориться, що деяких затриманих активістів було піддано тортурам, що проти п’ятьох президентських кандидатів висунуто кримінальні звинувачення.

Подібну оцінку дано у звіті Росії, посилаючись на продовження атак проти журналістів, активістів і етнічні меншини. В ході конфлікту на Кавказу, всі сторони, як сказано, вдавалися до вбивств і викрадень.

В Україні, підкреслює звіт Державного департаменту, попередній поступ у сфері прав люди занепав. Незважаючи на вільні й справедливі вибори на початку року, Державний департамент США звертає увагу на «проблематичні» вибори до місцевих органів влади.

У звіті вказується на порушення прав людини також в інших країнах, зокрема в Албанії, Сербії і Туреччині, але звертається увагу також на деякі західноєвропейські країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG