Спеціальні потреби

ЄС обмірковує запровадження контролю на кордонах у Шенгенській зоні


Африканські іммігранти на острові Лампедуса
Африканські іммігранти на острові Лампедуса

Європейська комісія, яка є виконавчим органом Європейського Союзу, запропонувала, щоб дозволити поновне введення контролю на національних кордонах у безвізовій Шенгенській зоні у «виняткових ситуаціях».

Європейська комісія висунула таку пропозицію в середу після того, як Франція та Італія закликали до заходів, щоб покласти край напливу імігрантів, які втікають від заворушень в країнах Північної Африки.

Понад 20 000 іммігрантів прибули до Італії через невеликий острів у Середземному морі Лампедуса після того, як в Тунісі та Лівії спалахнули політичні заворушення. Італійські офіційні особи дали іммігрантам шестимісячний дозвіл на перебування, що також дозволяють подорожувати до 25 європейських країн Шенгенської зони, між якими немає кордонів. Велика кількість іммігрантів з Тунісу опісля переїхала з Італії до Франції.

Тепер пропозицію Європейської комісії буде передано на розгляд спеціальної наради міністрів закордонних справ 12 травня і зустрічі лідерів урядів ЄС, що матиме місце 24 червня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG