Спеціальні потреби

Європейський Союз ввів санкції проти президента Сирії


Президент Сирії Башар аль-Асад
Президент Сирії Башар аль-Асад

У намаганнях чинити тиск на президента Сирії Башара аль-Асада, аби він поклав край урядовій кампанії придушення антиурядових демонстрацій, Європейський Союз запровадив проти нього санкції.

ЄС вніс Асада та інших високопосадовців в список осіб, яким заборонено в’їжджати в країни Євросоюзу, і заморозив їхні європейські активи. Раніше ЄС ввів санкції проти 13 сирійських посадовців, включно з братом президента Махером аль-Асадом, який командує підрозділом армії Сирії.

Минулого тижня, США запровадили санкції проти президента Асада і шістьох його помічників, кажучи, що покладають на них особисту відповідальність за насильницькі атаки, вчинені сирійськими силами безпеки.

Сирійські правозахисники кажуть, що від середини березня, коли демонстранти почали закликати до демократичних реформ у Сирії та усунення Асада від влади, загинуло понад 850 цивільних осіб.

У рамках урядової кампанії заарештовано близько 7 тисяч людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG