Спеціальні потреби

Еритрея закликає Раду Безпеки ООН зареагувати на атаку ефіопських військ


Ефіопія і Еритрея
Ефіопія і Еритрея

Еритрея закликає Організацію Об’єднаних Націй накласти штраф на Ефіопію після того, як ефіопські сили заатакували військову базу на території Еритреї.

В оприлюдненій у п’ятницю заяві міністр закордонних справ Еритреї Осман Салех сказав, що вторгнення військ є частиною історії «незаконних і провокативних атак» з боку Ефіопії. Він закликав Раду Безпеки ООН вдатися до заходів «для запевнення справедливості та дотримання права».

У четвер представник ефіопського уряду Шімелес Кемал заявив, що проведено атаки проти двох військових постів, якими користуються підривні групи, що здійснюють атаки на території Ефіопії.

Сполучені Штати закликали обидві сторони до стриманості. Представниця Державного департаменту Вікторія Нуланд заявила, що США очікують від Ефіопії з’ясування своїх намірів.

Ефіопія часто звинувачує Еритрею в тому, що вона підтримує повстанські угруповання, які чинять атаки в ефіопській провінції Афар.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG