Спеціальні потреби

Ілон Маск розповів, що в експерименті Neuralink мавпа змогла грати у відео-гру силою думки


Бізнесмен Ілон Маск розповів, що його компанія Neuralink успішно провела експеримент, у ході якого мавпа змогла грати відео-гру, використовуючи лише думки. В інтерв’ю в неділю ввечері, що вийшло у мережі The Clubhouse, власник компаній Tesla та SpaceX заявив, що дослідники Neuralink вставили чіп у череп мавпи і за допомогою “крихітних дротиків” приєднали його до мозку.

"Там навіть не можна було бачити, куди саме вкладено нейронний імплантат, за винятком того, що у мавпи на голові був невеличкий темний ірокез", - описав Маск, повідомляє видання CNBC.

Тепер компанія Neuralink, додав бізнесмен, працює над тим, щоб з'ясувати, чи можливо за допомогою чіпів навчити кількох мавп грати між собою відео-гру, на зразок настільного тенісу, використовуючи для цього лише думки.

“Це було б дуже круто”, - зазначив генеральний директор цієї компанії Ілон Маск.

Маск заявив, що штучний інтелект з часом буде лише покращуватись, і метою компанії Neuralink є збільшення кількість способів передачі інформації з людського мозку у комп'ютер.

“За допомогою прямого нейронного інтерфейсу ми можемо в сотні разів покращити пропускну здатність між корою головного мозку та вашим цифровим третичним шаром”, - заявив Маск, - “Я б сказав принаймні в тисячу разів, а може й в десять тисяч, або більше”.

Кора головного мозку, серед іншого, відповідає на память, увагу людини, сприйняття, думки, мову, свідомість. “Цифровим шаром”, за словами Маска, може бути будь-який електронний носій чи додаткок, як то особистий айфон або твіттер-сторінка.

У майбутньому, додав Маск, компанія Neuralink могла б дозволити людям надсилати інформацію один одному через телепатію, а також зберігати цю інформацію після смерті людини, передавши іі роботу або іншій людині.

На своїй Твітер-сторінці бізнесмен також закликав спеціалістів в галузі робототехніки або натільних електронних засобів, подаватись на роботу в Neuralink.

Дивіться також: Українські лікарі в США розвінчують міфи про вакцини від COVID-19

Українські лікарі в США розвінчують міфи про вакцини від COVID-19. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG