Спеціальні потреби

Міністр внутрішньої безпеки США: внутрішній екстремізм - найбільша загроза для країни


Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас
Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас

Внутрішній екстремізм у США є найбільшою, пов'язаною з тероризмом, загрозою для країни. Про це заявив міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас.

Міністерство внутрішньої безпеки США швидше всього продовжить моніторинг загроз, пов'язаних із тероризмом всередині країни, - заявив міністр в ефірі каналу NBC.

Його заява прозвучала в час, коли США переживають також іншу загрозу національного рівня - хвилю нелегальних мігрантів, які продовжують прибувати на кордон із Мексикою.

"Ми дуже зосереджені на проблемі внутрішнього насильницького екстремізму. Це найбільша загроза. Загроза пов'язана з тероризмом, з якою ми маємо справу у своїй країні. Ми пильно зосереджені на цьому”, - заявив Алехандро Майоркас.

Міністр не пов'язував своєї заяви до жодної конкретної стрілянини, але додав, що “наші молитви разом із жертвами трагічних вбивств на території навколо Атланти”.

Минулого тижня під час нападів на три масажні салони неподалік Атланти загинуло 8 людей, серед них шестеро жінок, які мають походження з Азії. Ще раніше у Каліфорнії та Нью-Йорку відбулись гучні напади на американців старшого віку, які також були азійського походження.

Після цих нападів по всій країні у США почали організовувати акції протестів проти насильства і на підтримку людей азійського походження.

Дивіться також: Круті американські жінки. Як відкрити бізнес всупереч пандемії

Круті американські жінки: як відкрити бізнес всупереч пандемії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG