Спеціальні потреби

Дрібні працівники галузі туризму Єгипту опинилися без засобів до існування


Перехідний уряд Єгипту унаслідував від президента Госні Мубарака країну з послабленою економікою. Через останні заворушення, одна з найбільш постраждалих галузей – туризм, який приносить 11% прибутку у державну скарбницю, а це сотні мільйонів доларів щодня. Чи не найгірше сьогодні живеться тим єгиптянам, які обслуговували туристів, наприклад гіди, працівники готелів, тощо.

Гід та власник верблюда Гассан Гефнаві Максуд переживає, за які гроші він годуватиме свою родину – у нього більше немає прибутків:

«Роботи більше немає. Люди, які приїжджали, більше не приїжджають. Екскурсії до пірамід було припинено. Зараз їх знову відновили, але туристів немає».

Останні заворушення у Єгипті, які почалися 25-го січня, змусили іноземних туристів залишити країну. І вони так і не повернулися. Тепер єдині, хто приходить подивися на єгипетські пам’ятки культури, – місцеві жителі. Чимало сувенірних крамниць – зачинені.

Центральний банк Єгипту передбачає, що економіка країни у цьому році втратить близько півтора мільярда доларів. В одній із туристичних компанії Каїра туристи скасували усі свої попередні замовлення на лютий та березень. Попри це її власник Самі Гонейм не втрачає оптимізму:

«Кількість туристів, я гадаю, з часом лише збільшиться. Люди приїжджатимуть подивитися не лише на піраміди та Червоне море, але і зустріти єгипетський народ, який почав революцію».

Але поки що останні новини з Єгипту відлякують іноземців. І чимало пересічних єгиптян як Гассан Максуд не знають, чим завтра годуватимуть свою сім’ю:

«Я мав трохи відкладених грошей, але уже все витратив. Що мені тепер робити? Іти красти? Я не можу прогодувати свою родину, свого верблюда. Треба набратися терпіння і пережити цю кризу».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG