Спеціальні потреби

У Єгипті розслідуватимуть обставини кривавих сутичок у Каїрі


Єгипетські християни-копти
Єгипетські християни-копти

Правляча в Єгипті Вища рада збройних сил доручила уряду з’ясувати причини і обставини вбивства щонайменше 25 осіб під час кривавих зіткнень у неділю між християнами-коптами та єгипетськими силами безпеки у Каїрі.

Рада видала таке доручення у понеділок після екстреного засідання в справі найкривавіших сутичок в країні з часу повстання, яке призвело до усунення у лютому довголітнього президента Госні Мубарака. Генерали, які перебрали владу від Мубарака, також знову пообіцяли, остаточно, передати владу обраному народом цивільному уряду.

Зіткнення почалися після того, як натовп християн-коптів і їх прихильники зібралися біля приміщення державного телебачення Єгипту у знак протесту проти нещодавнього нападу ісламістськими радикалами на коптську церкву на півдні країни.

Демонстрації переросли у насильницькі протести коли мітингувальники почали кидати в поліцію та солдатів каміння і пляшки зі запалювальною сумішшю. Очевидці кажуть, що бронемашини в’їхали у натовп, вбиваючи кількох демонстрантів. Більшість загиблих – християни-копти. Троє солдатів також було вбито і сотні людей отримали поранення.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG