Спеціальні потреби

Міністр оборони США прибув в Єгипет


Міністр оборони США Роберт Ґейтс прибув до Каїра
Міністр оборони США Роберт Ґейтс прибув до Каїра

Міністр оборони США Роберт Ґейтс здійснює свій перший візит до Каїра з часу усунення від влади внаслідок протестів президента Госні Мубарака.

Дводенний неанонсований візит міністра розпочався у середу. Ґейтс стежить за американськими та коаліційними операціями для забезпечення зони вільної від польотів над сусідньою Лівією.

Згідно з планами, Ґейтс зустрінеться з фельдмаршалом Мохамедом Хусейном Тантаві, який очолює правлячу Вищу раду збройних сил Єгипту. Під час політичної кризи в Єгипті, Ґейтс і Тантаві підтримували телефонний зв’язок.

Міністр оборони США також матиме розмови з прем’єр-міністром Ессамом Шарафом.

Минулого тижня Каїр відвідала державний секретар Гілларі Клінтон, яка також зустрілася з низкою посадовців та політичних діячів. Вона сказала, що США мають намір допомогти у задоволенні економічних потреб, перед якими Єгипет тепер опинився.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG