Спеціальні потреби

У Єгипті страчено 20 осіб, звинувачених у причетності до тероризму


FILE - A defendant is seen caged in a courtroom in Torah prison, southern Cairo, Egypt, Aug. 22, 2015. The U.N. has condemned the recent execution in Egypt of 20 men on alleged terrorist-related charges.
FILE - A defendant is seen caged in a courtroom in Torah prison, southern Cairo, Egypt, Aug. 22, 2015. The U.N. has condemned the recent execution in Egypt of 20 men on alleged terrorist-related charges.

Управління верховного комісара ООН з прав людини осудило недавні страти 20 чоловіків, звинувачених у причетності до тероризму.

П’ятеро чоловіків страчено 2 січня в Александрії. Тиждень раніше, 26 грудня, 15 чоловіків, як повідомляється, було страчено у двох в’язницях у непокійному районі на Синайському півострові. Усіх судили військові суди, які визнали підсудних винними у тероризмі.

Представниця управління ООН з прав людини Ліз Тросселл заявила, що її бюро глибоко порушене з приводу цих страт. Вона сказала, що малоймовірно, що ці підсудні мали справедливий суд, тому що військові суди переважно відмовляють підсудним у належних правах, якими користуються звинувачені в цивільних судах.

Четверо чоловіків, яких страчено в Александрії, були звинувачені у причетнгості до вибуху поблизу стадіону у 2015 році, в результаті чого загинуло троє рекрутів і поранення отримало ще кілька людей. 15 страчених осіб на Синайському півострові суд визнав винними у вбивстві кількох солдатів на Смнаї у 2013 році.

Тросселл заявила, що цивільні можуть відповідати перед військовим або спеціальним судом лише у виняткових справах. Підсудні, додала вона, мають право на справедливе й прилюдне слухання перед незалежним і безстороннім трибуналом. Кожний, звинувачений кримінальним судом, вважається невинним до моменту визнання його винним.

Дивіться також: Які виклики стоять перед Україною напередодні виборів 2019-го? Пояснює експерт

Які виклики стоять перед Україною напередодні виборів 2019-го? Пояснює експерт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG