Спеціальні потреби

У Єгипті розпочався черговий етап парламентських виборів


Єгиптянин на виборчій дільниці
Єгиптянин на виборчій дільниці

У Єгипті розпочалося голосування у заключному турі виборів до нижньої палати парламенту. Виборчі дільниці відкриті у дев’ятьох провінціях. Дводенне голосування – частина виборчого процесу, який розпочався після того, як минулого лютого в результаті народного повстання президент Єгипту Госні Мубарак був усунутий від влади. У 18 провінціях, де голосування вже завершилося, перемогли ісламісти.

Після того, як буде обрана нижня палата парламенту, розпочнуться вибори до верхньої палати єгипетського парламенту.

У неділю військова влада Єгипту заявила, що виборчий процес буде пришвидшений після того, як у Каїрі відбулися сутички між поліцією та протестуючими, які закликали до якнайшвидшого переходу до цивільного правління в країні.

Згідно з новим графіком, голосування завершиться 22 лютого, і парламент розпочне свою роботу 28 лютого. Це на місяць раніше, ніж планувалося. Завданням парламенту стане прийняття нової Конституції країни. У липні наступного року військове правління має передати всю владу президенту, вибори якого ще мають відбутися.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG