Спеціальні потреби

У Єгипті поновився суд над Мубараком


Перед будівлею суду в Каїрі зібралися прихильники колишнього президента Єгипту Госні Мубарака
Перед будівлею суду в Каїрі зібралися прихильники колишнього президента Єгипту Госні Мубарака

Сьогодні у Каїрі продовжується суд над колишнім президентом Єгипту Госні Мубараком. Згідно з повідомленнями, у понеділок допитуватимуть начальника поліцейських сил Єгипту та кількох офіцерів.

У залі суду присутній сам Мубарак, якого привезли туди на інвалідному візку. Біля будівлі суду спалахнули зіткнення між силами безпеки та протестувальниками, деякі з яких закидували поліцейських камінням.

На відміну від двох попередніх судових засідань, які відбувалися за присутності камер, сьогоднішня сесія не передається в прямому ефірі. Ще минулого місяця, суддя заборонив телевізійні трансляції чергових слухань.

Колишнього єгипетського лідера звинувачують у корупції, перевищенні посадових повноважень, незаконному відмиванні та привласненні грошей та причетності до вбивства антиурядових демонстрантів. У ході масових акцій протесту загинуло близько 850 людей.

Госні Мубарак своєї провини не визнає.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG