Спеціальні потреби

Судовий процес Госні Мубарака відстрочено до вересня


Колишній президент Єгипту Госні Мубарак в судовому залі
Колишній президент Єгипту Госні Мубарак в судовому залі

Головний суддя на процесі колишнього президента Єгипту Госні Мубарака відстрочив процес до п’ятого вересня та припинив телевізійні передачі чергових слухань.

Суддя також вирішив поєднати процес колишнього президента з процесом колишнього міністра внутрішніх справ Єгипту Габіба аль-Адлі. Адлі та шістьох його заступників звинувачено в тому, що вони дали наказ, який довів до вбивства багатьох антиурядових демонстрантів. Процес Мубарака припинено несподівано в неділю з приводу «метушні» в залі суду.

Колишнього президента Госні Мубарака доставлено в понеділок до суду в лікарняному ліжку, так само, як і під час відкриття процесу третього серпня. Він заявив, що не почуває себе винним у звинуваченні, що дав наказ, у результаті якого загинуло 850 демонстрантів під заворушень, які спричинили його відставку.

Мубараку, якому 83 роки, висунуто звинувачення в корупції та зловживанні владою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG