Спеціальні потреби

Екс-глава МВС Єгипту знову з’явився перед судом


Колишній міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі
Колишній міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі

Колишній міністр внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі і шість командирів сил безпеки у четвер знову постали перед судом у Каїрі через день після того, як вони з’явилися там разом з усунутим від влади президентом Госні Мубараком.

Екс-міністру та поліцейським пред’явлено звинувачення пов’язані з розстрілом антиурядових демонстрантів під час 18-денних акцій протесту у лютому, які призвели до відставки Мубарака. Аль-Адлі вже раніше було засуджено до 12 років ув’язнення за звинуваченням у корупції.

У середу суддя оголосив перерву у розгляді справи Мубарака до 15 серпня. 83-річного колишнього єгипетського президента, якого завезли у будівлю на спеціальному медичному ліжку з коліщатками, заявив про свою невинність і відкинув звинувачення у тому, що він видав наказ про вбивство близько 850 мітингувальників.

Мубарак - перший арабський лідер, який особисто став перед судом з часу так званої «арабської весни» народного повстання, що прокотилося цього року країнами Північної Африки та Близького Сходу. Йому також висунуто обвинувачення у корупції.

Якщо їх буде визнано винними, Мубараку, аль-Адлі та поліцейським командирам загрожує кара смерті. Колишнього президента також обвинувачують у перевищенні посадових повноважень.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG