Спеціальні потреби

Опитування: Більшість американців невірно вважають, що економіка США падає


Більшість опитаних американців покладають на президента США Джо Байдена провину за економічні негаразди, показало опитування
Більшість опитаних американців покладають на президента США Джо Байдена провину за економічні негаразди, показало опитування

Нове опитування компанії Harris проведене на замовлення Guardian виявило, що американці значно гірше оцінюють економічний стан держави, ніж показує економічна статистика.

Так, вказують автори опитування - 56% опитаних американців вважають, що США перебувають в економічній рецесії, а 55% - що економіка падає, хоча статистика показує зростання ВВП

Серед інших показників - 49% вважають, що індекс фондового ринку S&P 500 падає впродовж року, хоча він зріс на 24% в 2023 і 12% цього року.

Також 49% вважають, що безробіття сягнуло найвищої позначки за 50 років, в той час, як безробіття у США не перевищує 4% і тримається на найнижчій позначці за 50 років.

Більшість опитаних (58%) вважають, що економічне становище погіршується через дії адміністрації президента США Джо Байдена. Найбільше американців турбує зростання витрат на життя - 70% опитаних вказали на це, а 68% опитаний назвали проблемою номер один інфляцію.

Керівниця Harris Жеклін Куні так прокоментувала результати опитування виданню Axios: "Є розрив у сприйнятті американцями ситуації в економіці".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG