Спеціальні потреби

В Білому домі розповіли, чому Путін дзвонив Трампу в неділю


29 грудня президент Росії Володимир Путін зателефонував президенту США Дональду Трампу щоб подякувати йому за інформацію, надану Сполученими Штатами, яка дозволила запобігти можливому терористичному нападу під час свят в Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря Білого дому Хогана Гідлі, виданому в понеділок.

"Обидва президенти віддані продовженню співпраці двох країн у протидії тероризму. Президенти також обговорили стан відносин між Сполученими Штатами і Росією і зусилля з підтримки ефективного контролю над озброєнням", - йдеться в заяві.

В неділю в Росії заявили, що завдяки інформації з Вашингтона, Федеральній Службі безпеки Росії вдалось попередити напад, який, за повідомленнями, був запланований у Санкт-Петербурзі.

Минулого тижня Трамп застеріг Росію та інших союзників сирійського режиму Башара аль-Асада від агресії у сирійській провінції Ідліб.

"Росія, Сирія та Іран вбивають, або збираються вбити тисячі невинних цивільних в провінції Ідліб, - написав президент США у Twitter в четвер. – Не робіть цього! Туреччина тяжко працює, щоб зупинити цю бійню", - написав президент США у Twitter.

​Дивіться також: Підготовка заходів безпеки: як у Нью-Йорку готуються до святкування Нового року. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG