Спеціальні потреби

Місто Лаббок у Техасі накрила пилова буря


Буря накрила місто у післяобідню пору. На вулиці раптово стало темно.
Пилова буря уразила місто Лаббок з населенням понад двісті тисяч людей всього за кілька хвилин.

«Небо стало темно червоним і всюди нісся пісок, я навіть пригнувся, бо боявся, що мене здує у повітря», – каже один з очевидців.

Вітри швидкістю у понад сто десять кілометрів на годину пронеслися півднем Техасу, піднявши у небо тони піску та пилу. Видимість у зоні стихії була майже нульовою.

У місцевому аеропорту літаки, включно з цим перевізником пошти Федекс, поперевертало, як іграшки. На дорогах не встояли навіть найбільші вантажні фури. На будинки попадали дерева. Завдана місту шкода вимірюється сотнями тисяч доларів.

Тим часом зростання цін боляче б’є по мешканцях цих квартир на верхніх поверхах старої швейної фабрики Коулун. Вони кажуть, можливо світ і заздрить успіхам та профіциту бюджету Гонконгу, але вони і далі вимушені жити в коморах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG