Спеціальні потреби

ДР Конго звинувачує Уганду у відповідальності за провал мирної угоди з повстанцями М23


Колишні повстанці угруповання М23
Колишні повстанці угруповання М23
Міністр інформації Демократичної Республіки Конго Ламбер Менде звинувачує сусідню Уганду у відповідальності за провал мирної угоди з повстанським угрупованням М23, яку обидві сторони мали підписати на церемонії в понеділок.

Міністр Менде сказав у вівторок в Уганді, яка була посередником на переговорах, що вона, як здається, поступала так, якби насправді була стороною конфлікту.

Конго довший час звинувачувало сусідні Руанду та Уганду у підтримці угруповання М23, що обидві країни рішуче заперечують.

Менде також заявив, що конголезький уряд виступає проти підписання запланованої мирної угоди з повстанцями М23, тому що це угруповання вже повідомило про закінчення збройної боротьби.

Один з лідерів повстанського угруповання М23 Бертран Бісімва заявив Голосу Америки, що суперечка стосується того факту, що уряд хоче назвати угоду «декларацією», тоді як повстанці віддають перевагу назві «мирна угода».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG