Спеціальні потреби

США схвалили новий пакет допомоги Україні на $400 млн. Оновлено


Архівне фото: установки NASAMS в Литві. Пакет допомоги Україні включатиме боєприпаси для ППО NASAMS, повідомили ЗМІ
Архівне фото: установки NASAMS в Литві. Пакет допомоги Україні включатиме боєприпаси для ППО NASAMS, повідомили ЗМІ

Президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів.

Як повідомляє Reuters, Сполучені Штати Америки повертаються до звичного темпу поставок зброї Києву після ухвалення закону про допомогу союзникам обсягом 95 мільярдів доларів, сказав американський посадовець агенції Reuters у п’ятницю.


Пакет допомоги Україні включатиме артилерію, боєприпаси для ППО NASAMS, протитанкові боєприпаси, бронетехніку та стрілецьку зброю, які можна негайно використати на полі бою, сказав посадовець на умовах анонімності.

Пакет буде надано в рамках програми президентських повноважень (PDA), за яким президент може передавати зброю зі запасів США без спеціального дозволу Конгресу США під час надзвичайної ситуації.

У рамках нового закону про надання допомоги на суму 95 мільярдів доларів, Конгрес дозволив надати Україні допомогу за різними програмами на суму 60,8 мільярдів доларів, у тому числі 8 мільярдів доларів через PDA.

Оголошення про допомогу очікується в п’ятницю після того,на тлі повідомлень про сухопутну атаку російських військ поблизу другого за величиною українського міста Харків на північному сході країни. Росіяни провели невеликі наступи, відкривши новий фронт у війні, яка ведеться вже давно на сході та півдні.

Пентагон асигнує кошти на поповнення запасів, які зменшуються через поставки Україні. Це означає, що оборонні компанії США отримають більше контрактів у міру розгортання російсько-української війни. Про пакет допомоги вперше повідомило Politico.

Експерти очікують збільшення кількості замовлень на RTX, інших великих компаніях, які отримують державні контракти, такими як Lockheed Martin, General Dynamics, Northrop Grumman (NOC.N) після прийняття законопроєкту про додаткові витрати.

XS
SM
MD
LG