Спеціальні потреби

TikTok заборонили використовувати в Конгресі США


Фото для ілюстрації. REUTERS/Dado Ruvic
Фото для ілюстрації. REUTERS/Dado Ruvic

27 грудня (Reuters) – Як повідомляє адміністрація Палати представників США, популярний китайський відеододаток TikTok заборонено на всіх пристроях Палати представників Конгресу США. Такий захід повторює закон про заборону додатка на урядових пристроях США, який незабаром вступить в силу.

Додаток несе «високиий ризик через низку проблем із безпекою», — сказав головний посадовець адміністрації Палати представників (CAO) у повідомленні, надісланому всім законодавцям і співробітникам у вівторок. Додаток має бути видалено з усіх пристроїв, якими керує Палата.

Уряди штатів США зробили кроки із заборони TikTok, що належить компанії ByteDance Ltd із Пекіна, на урядових пристроях. Станом на минулий тиждень 19 штатів принаймні частково заблокували додаток для державних пристроїв через побоювання, що уряд Китаю може використовувати додаток для відстеження американців і цензури контенту.

Законопроект про бюджет США на наступний рік, обсягом 1,66 трильйона доларів США, ухвалений минулого тижня , містить положення про заборону додатків на пристроях, якими керують федеральні органи влади. Він набуде чинності, коли президент Джо Байден підпише закон.

«Після ухвалення бюджету, який заборонив TikTok на пристроях виконавчої влади, CAO працював з Комітетом з питань адміністрування Палати представників, щоб втілити подібну політику для Палати представників», — сказав Reuters у вівторок речник адміністрації.

У повідомленні для персоналу говориться, що всі, хто мають TikTok на своєму пристрої, отримають запит про його видалення, а завантаження програми в майбутньому буде заборонено.

TikTok не одразу відповів на запит прокоментувати нове правило.

Законодавці США висунули пропозицію заборонити додаток на загальнодержавному рівні.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG