Спеціальні потреби

Стрілку з Чарлстона суд встановив заставу у мільйон доларів


Суд міста Чарлстон (штат Південна Кароліна) встановив заставу розміром 1 мільйон доларів для 21-річного Ділана Руфа, якого звинувачують у вбивстві 9-ти людей на ґрунті расової нетерпимості.

Під час попередніх слухань суддя пояснив, що встановив заставу за незаконне зберігання зброї, оскільки не має повноважень для визначення суми застави за звинуваченням у вбивстві. Загалом хлопцю інкримінують 9 обвинувальних пунктів.

На судовому засіданні відбулось звернення родичів загиблих до підозрюваного. Під час відео-конференції Ділан Руф не виявляв емоцій.

«Я сумніваюсь, що коли-небудь пробачу його. Знаєте, це складно, загинула моя мати», - сказав Волтер Джексон, син загиблої С’юзі Джексон.

Водночас дочка іншої загиблої емоційно висловила прощення нападнику: «Я ніколи не зможу її обійняти, але я прощаю тебе».

Стрілянина у методистській єпископальній церкві Emanuel сталася у середу ввечері, 17-го червня. За даними поліції, Ділан Руф прийшов до церкви, де більшість вірян складають афроамериканці, і тихо просидів близько години на зібранні з вивчення Біблії. Після цього він встав і оголосив, що повинен вбивати чорношкірих людей.

Один з очевидців події повідомив американському каналу CNN, що хлопець, перед тим, як відкрити вогонь, сказав:

«Ви ґвалтували наших жінок і захоплюєте країну, я повинен зробити те, що повинен».

Інше американське видання Associated Press цитує одного з друзів Ділана Руфа, що підозрюваний скаржився йому на те, що «чорні захоплюють світ», і «хтось повинен щось зробити заради білої раси».

Церква Emanuel у Чарлстоні вважається однією з найвідоміших і найстаріших у США афроамериканських церков. Всі жертви цієї стрілянини були чорношкірими. За даними правоохоронців, вбивство розслідується як можливий акт внутрішнього тероризму або злочин на ґрунті ненависті.

Дивіться також: Поліцейський розповів про вбивство, яке викликало заворушення у США

Поліцейський розповів про вбивство, яке викликало заворушення у США
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG